home2.jpg

Serena Wuytack (°1984) leerde de beeldhouwtechnieken van haar vader, kunstenaar Frans Wuytack, en stelde meermaals met hem tentoon. Al op haar 16de voltooide ze haar eerste klassieke portret van de Griekse dichteres Sappho. Daarna ontwikkelde ze een geheel eigen stijl met haar bronzen sculpturen. Hiermee won ze in 2003 de gouden medaille op het internationaal festival in Basse-Normandie, in 2004 de gouden medaille bij de nationale wedstrijd van Spectraal en in 2005 de gouden medaille op de internationale wedstrijd van de Académie Européenne des Arts.

In 2008 voltooide ze haar eerste juwelencollectie in brons, zilver en goud. Haar juwelen en beelden waren en zijn in verschillende kunstgalerijen te zien. 

 

Serena studeerde af als hedendaagse danseres en choreografe aan het Hoger Instituut voor Dans in Antwerpen. Ze volgde ondermeer masterclasses bij Akram Kahn, Ultima Vez en Constanza Macras. Ze danste in verschillende dans- en theatercompagnies in Venezuela.

 

In België creëerde ze verschillende hedendaagse dans(theater)voorstellingen, waaronder Urban Nomads.

In deze voorstelling deed ze haar hedendaagse danstaal versmelten met flamenco. Urban Nomads werd in oktober 2011 ‘The Director’s choice’ op het International Festival of Arts, Canterbury, UK.

Als beeldend kunstenaar maakt ze vaak cross-overs met dans. Voor de voorstelling 'Waer bestu bleven' maakte ze een interactieve installatie. Deze installatie werd omschreven door Hedy d'Ancona (ex-minister van Cultuur Nederland) als “Een prachtige tentoonstelling. Bijzondere aanrader."  Momenteel werkt ze aan een beeldende circusvoorstelling. 

 

Ze werkte als choreograaf mee aan de spiegelvoorstelling Vergeten Straat, NTG olv Servé Hermans (nu artistiek directeur van Toneelgroep Maastricht). Serena was betrokken in verschillende filmprojecten waaronder de muziek-filmvoorstelling Vlernica (vzw Trefpunt), Beyond Borders (vzw handicum),...

 

Haar visueel talent vertakt zich in vele richtingen. Zo gaf ze het boek 'Persona Non grata, Frans Wuytack' mee vorm. Een boek dat ze samen met haar zus schreef over het bewogen leven van haar vader. Later volgden nog dichtbundels, flyers, postcards...

 

Serena geeft les aan de Kunsthumaniora in Brussel en was gastdocent aan het KASK. Ze geeft workshops en lezingen in binnen en buitenland. Je kan haar altijd contacteren voor meer info.