SALTO AMORTALE

 

 

De circustheatervoorstelling SALTO AMORTALE is een versmelting van circus, acrobatie, dans en beeldend theater.

Serena Wuytack werkt samen met performers Jarno Vanthuyne en Sofia Enriquez Martinez, en componist-muzikant Hans Beckers.

CUATRO Productions, Co productie PERPLX, Co productie Cirklabo (30CC)

Na haar succesvolle voorstelling Urban Nomads, waarin ze moderne dans en flamenco liet versmelten, is choreografe Serena Wuytack terug met een nieuwe gewaagde cross over: danstheater en acrobatie. 

Een kunstenaar werkt haastig aan een zoveelste opdracht en vergeet zijn eigen fantasie. Tot een jonge vrouw plots opduikt in zijn schamele atelier. Is ze de levende spiegel van zijn nooit afgewerkte beeldhouwwerk? Of zijn vleesgeworden inspiratie?

Hoe het ook zij, ze heeft een ondeugende nieuwsgierigheid en gooit heel zijn voorspelbare leventje overhoop. Ze lijkt met haar ongeremdheid en betovering de wetten van de werkelijkheid te herschrijven. 

Is ze zijn verbeelding of is ze echt? Hij probeert de dingen te behouden, maar ze lijken steeds meer aan zijn controle en wil te ontsnappen. Niets is nog zeker. Het leidt tot heerlijk circustheater voor jong en oud met wervelende dansscènes en een hoog staaltje poëtische acrobatie, begeleid door de verrassende live muziek van audiokunstenaar Hans Beckers (meer over Hans Beckers). 

Wekt hij haar tot leven, of wekt zij hem tot leven? Kan de kunstenaar haar levensechtheid aan? 

Serena Wuytack (choreografe): 'Op de grens van het mogelijke en onmogelijke, tasten de twee performers hun fysieke grenzen af. Tussen droom en werkelijkheid dagen ze elkaar uit.' 

Danny Ronaldo (coach): ‘De poëtische beeldtaal, acrobatische choreografie en het magisch realisme met een humoristisch knipoog maken van Salto Amortale een verrassende en rakende ervaring voor jong en oud!
Een beeldende dans- en circusvoorstelling over de zoektocht naar verbinding met je diepste kinderlijke zelf...'  

Anne De Buck (compagnie XY, Frankrijk): 'A generous show full of surprises!' 

8 oktober 2022 20.30u @ Vitrine Perplx, De Unie, Kortrijk

22 oktober 2022 19.00u @ CC Evergem

30 oktober 2022 20.15u @ CC Lokeren

See you in Gent! (datum tbc)

tekeningen def.jpg

CREDITS

Productie: CUATRO productions

Co-productie: PERPLX, Cirklabo (30CC)

Regie-Choreografie: Serena Wuytack

Performers: Jarno Vanthuyne en Sofia Enriquez Martinez

Live muziek: Hans Beckers

Coaches: Danny Ronaldo, Brandon Lagaert en Brecht Vanmeirhaeghe

Scenografie: Lize Verlooy, Serena Wuytack en Peter De Bock 

Kostuum: Annelies Bruneel

Licht: Lot Jansen en Thomas Clause 

Partners: Vlaamse Overheid, Miramiro, Circusplaneet, CC Muze, CC Sint Niklaas, CC Lokeren, Special Art Festival, Projecto productions, Niemandsland, Respiro Arts, De Vieze Gasten, Danspunt vzw, Wisper

 

Scenografische schetsen Peter De Bock  *   Tekeningen ideeën scènes Serena Wuytack  *   Foto's Serena Wuytack, Brecht Vanmeirhaeghe, Fotokultuur