top of page

SALTO AMORTALE

 

 

De circustheatervoorstelling SALTO AMORTALE is een versmelting van circus, acrobatie, dans en beeldend theater.

Serena Wuytack werkt samen met performers Jarno Vanthuyne en Sofia Enriquez Martinez, en componist-muzikant Hans Beckers.

CUATRO Productions, Co productie PERPLX, Co productie Cirklabo (30CC)

Na haar succesvolle voorstelling Urban Nomads, waarin ze moderne dans en flamenco liet versmelten, is choreografe Serena Wuytack terug met een nieuwe gewaagde cross over: danstheater en acrobatie. 

Een kunstenaar werkt haastig aan een zoveelste opdracht en vergeet zijn eigen fantasie. Tot een jonge vrouw plots opduikt in zijn schamele atelier. Is ze de levende spiegel van zijn nooit afgewerkte beeldhouwwerk? Of zijn vleesgeworden inspiratie?

Hoe het ook zij, ze heeft een ondeugende nieuwsgierigheid en gooit heel zijn voorspelbare leventje overhoop. Ze lijkt met haar ongeremdheid en betovering de wetten van de werkelijkheid te herschrijven. 

Is ze zijn verbeelding of is ze echt? Wekt hij haar tot leven, of wekt zij hem tot leven? Kan de kunstenaar haar levensechtheid aan? Hij probeert de dingen te behouden, maar ze lijken steeds meer aan zijn controle en wil te ontsnappen. Niets is nog zeker. Het leidt tot heerlijk circustheater voor jong en oud met wervelende dansscènes en een hoog staaltje poëtische acrobatie, begeleid door de verrassende live muziek van audiokunstenaar Hans Beckers (meer over Hans Beckers). 

 

Geniet van een fantasierijke duik in de ziel van een wondere kunstenaar. Een wereld door elkaar geschud door een rebelse muze die meer wil dan inspireren. Een kleurrijke voorstelling voor iedereen! 

Danny Ronaldo (coach): ‘De poëtische beeldtaal, acrobatische choreografie en het magisch realisme met een humoristisch knipoog maken van Salto Amortale een verrassende en rakende ervaring voor jong en oud!
Een beeldende dans- en circusvoorstelling over de zoektocht naar verbinding met je diepste kinderlijke zelf...'  

Anne De Buck (compagnie XY, Frankrijk): 'A generous show full of surprises!' 

Marie-Laure Delaby (programmator bij de Vieze Gasten, Gent): ‘Du rire au rêve, Salto Amortale nous emmène dans la tourmante fantasque et poétique d'un artiste à court d'inspiration et de sa muse plus tenace qu'une teigne. Le spectacle mêlant danse, musique, acrobatie et  théatre physique ravira les grands comme les plus jeunes de part la mulitude d'émotions qu'il suscite. J'ai adoré!'

Ben Schokkaert (CC De Plomblom, Ninove): ‘Mooi spel, knappe opbouw, creatief samensmelten van disciplines, beeldend en poëtisch, soms gewoon straf!’ 

Cindy Godefroi (Theater Aan Zee, Oostende): 'Érg Mooi!"

UPCOMING PERFORMANCES

> 3 januari 2024 om 15:00 u CC De Factorij, Zaventem

> 20 januari 2024 om 20 u CC Plomblom, Ninove

> 2 februari 2024 om 20 u Cultuurhuis Merelbeke, Merelbeke

> 16 februari 2024 om 20.15 u CC Muze, Heusden-Zolder

tekeningen def.jpg

CREDITS

Productie: CUATRO productions

Co-productie: PERPLX, Cirklabo (30CC)

Regie-Choreografie: Serena Wuytack

Performers: Jarno Vanthuyne en Sofia Enriquez Martinez

Live muziek: Hans Beckers

Coaches: Danny Ronaldo, Brandon Lagaert, Brecht Vanmeirhaeghe

Scenografie: Lize Verlooy, Serena Wuytack, Peter De Bock 

Kostuum: Annelies Bruneel

Licht: Lot Jansen en Thomas Clause 

Beweging Assistentie : Isaiah Van Eetvelde, Luca Torrenzieri, Mahmoud Louertani, Mileen Borgonjon

Partners: Vlaamse Overheid, Miramiro, Circusplaneet, CC Muze, CC Sint Niklaas, CC Lokeren, Special Art Festival, Projecto productions, Niemandsland, Respiro Arts, De Vieze Gasten, Danspunt vzw, Wisper

 

Scenografische schetsen Peter De Bock  *   Tekeningen ideeën scènes Serena Wuytack  *   Foto's Serena Wuytack, Brecht Vanmeirhaeghe, Fotokultuur

bottom of page