top of page

URBAN NOMADS

Are we free or are we expelled?

 

 

Twee generaties, twee werelden, twee vrouwen in hun zoektocht naar vrijheid

Gefascineerd door de tragiek van de hedendaagse stadsnomaden gaat hedendaagse danseres-choreografe Serena Wuytack de gesprek aan met de eeuwenoude flamencotraditie. Urban Nomads is een dialoog tussen twee danstradities en twee generaties. Serena Wuytack treed in fysieke dialoog met flamenco-icoon Sofia Yero. De scherpe lijnen van de stormachtige flamenco botsen, transformeren en ontladen in de dynamische, organische bewegingstaal van hedendaagse dans. Voortdurend in beweging, voortdurend onderweg....

Urban Nomads is een fysiek gesprek tussen twee vrouwen over de wereld waarin ze zich voortbewegen. Het is een dialoog over onderweg zijn, voortdurend achterlaten en (her)ontdekken; over nomade zijn in een wereld waar migraties tekenend zijn. 

De dialoog tussen de twee danseressen vindt weerklank in de muziek: de krachtige ritmes en melancholische melodieën van de flamenco versmelten met hedendaagse soundscapes en slaan een brug tussen de traditie en de hedendaagse samenleving. De constante versnelling en het jachtige zoeken van de moderne mens is de inspiratiebron voor het ritme van de muziek. Soms komt het tot een confrontatie tussen traditie en vernieuwing. Net als in de flamencomuziek bepaalt het ritme van de maatschappij ook het emotionele zoeken van de mens doorheen de dans. 

Deze voorstelling won 'the director's choice of the Festival' op Canterbury Festival UK. De voorstelling werd verkocht in België door Artiestenbureau Kras Artists.

CREDITS

Choreografie en dans: Serena Wuytack ism Sofia Yero

Flamencogitaar en basklarinet: Myrddin De Cauter

Flamencozang: Antonio Paz

Basgitaar: Tomas De Smet

Beatbox: Roxorloops ( Senjka Danhieux )

Soundscapes: Molar

Assistent choreografe: Margriet Dehaene

Licht: Lot Jansen en Thomas Clause

Geluid: Jasper Jan Peeters

Decor: Frans Wuytack, Peter De Bock, Gilbert Verswalm

Kostuum: Annelies Bruneel en Hanne Vandersteen

Dramaturgie: Maya Wuytack

Zakelijke coördinatie: Brecht Vanmeirhaeghe

Productie: vzw CUATRO

Boekingskantoor: Artiestenbureau Kras Artists

bottom of page